MATRICULAT
MATRICULAT
H. ENTRENAMENTS
H. ENTRENAMENTS
Fotos Campus
Fotos Campus
ESTIU A S'ALCAZAR
ESTIU A S'ALCAZAR
SECCIÓ DE PADEL
SECCIÓ DE PADEL
CALENDARIS PARTITS
CALENDARIS PARTITS
SOMIA S'ALCAZAR...
SOMIA S'ALCAZAR...
OFERTES V MAGON
OFERTES V MAGON
Equips patrocinats per:
 
Empreses col·laboradores:
 
Historia del Club
El Club Esportiu Alcazar neix el 20 d'Octubre de 1944 de la ma d'un militar mallorquí, el Sergent D. Juan Nicolás Barceló, i gràcies a l'ajud de Pedro Gomila i a la inestimable cooperació del Pare Petrus.

Des de la seva fundació, l'entitat acollirà una àmplia gamma d'esports: futbol, rem, atletisme, ciclisme, escacs, hockey patins, boxa i bàsquet, sent el seu propòsit fomentar la pràctica de l'esport en general entre la joventut de Maó.

Durant els anys seixanta es consolida el bàsquet com a principal esport del Club, especialment amb la consecució del títol de Campió de Balears arribat l'any 1966.

Dos anys després, a l'any 1968 s'incorporarà la secció femenina participant en el campionat senior femení de Menorca.

A la temporada 76/77 el primer equip del CD Alcazar, després d'una gran campanya a Tercera Divisió Catalana-Balear Masculina i sent un fet històric en el Club i en el bàsquet menorquí, accedeix a la recent creada Segona Divisió (el que a dia d'avui es podria comparar a la Lliga EBA).

Durant cinc temporades el quadre vermellenc va batallar en la categoria nacional, sense perdre mai la seva màxima, el “amateurisme”. Va ser precisament per això que a la temporada 82/83 de nou l'equip descendeix a tercera Divisió Balear Masculina. Tot i això, mai es va perdre la il•lusió ni les ganes de seguir treballant i creixer com a club. La recompensa a aquest treball va arribar a la temporada 88/89, quan de nou l'equip va pujar a Segona Divisió. La categoria però, es perd definitivament en la següent temporada (89/90).

Mentrestant, també l'equip femení va aconseguir una gesta important i inèdita en el bàsquet insular. A la temporada 78/79 les fèmines van ascendir a Segona Divisió Femenina, (màxima categoria del bàsquet femení en aquells moments). Malauradament la categoria es va perdre al següent any per motius purament econòmics.

Finalment al 1993, l'aposta pel bàsquet femení és evident i el CDAlcazar inscriu un nou equip en la categoria Senior Femenina, empès per la pròpia inèrcia de la seva pedrera que comença a notrir a l'equip senior. Fins a arribar als nostres dies en els que l'equip de 1ª nacional segueix essent el mirall dels equips femenins.

El dia 25 d'octubre de 2008 el CD Alcazar va veure complet un dels seus somnis. La inauguració d'un nou pavelló anomenat "Sínia Costabella" que servirà per a acollir als gairebé 400 jugadors que estan inscrits en el CD Alcazar.

Les darreres fites històriques aconseguits per aquest Club es van viure la passada temporada 2009/10 en la que per primera i única vegada en la història del Club els dos equips Junior (femení i masculí) es van proclamar campions de Balears i pocs dies després, per completar l'exitosa temporada el dia 11 d'abril de 2010 l'equip de 1ª Nacional masculí aconseguía l'ascens a EBA.

D'aquesta manera el CD Alcazar comença una nova etapa en una categoria nacional amb equips en totes les categories inferiors que asseguren la continuïtat d'equips federats i l'equip masculí com a estendard de l'entitat.I el debut en EBA, en la temporada 2010-2011, no va poder ser més il. il·lusionant, i en una magnífica lliga regular va aconseguir classificar-se per a jugar el play-off d'ascens a la LEB. Malauradament el pas per l'EBA ha estat massa efímer i els problemes econòmics van obligar a prendre la decisió de renunciar a la categoria i retornar a la lliga Balear. Fidels a la filosofia i valors tradicionals del club es va prioritzar la continuïtat en el treball de formació dels jugadors/es que formen aquesta família.